O le a le eseesega i le va o le MiniLED ma le Microled? O le fea le fa'atonuga o le atina'e o lo'o iai nei?

O le mea fou o le televise ua mafai ai e tagata ona matamata i ituaiga uma e aunoa ma le tuua o o latou fale. Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma o tekinolosi, e maualuga atu ma maualuga atu manaʻoga a tagata mo lau TV, e pei o le maualuga o ata, foliga lelei, umi le tautua, ma isi. A faʻatau se TV, e mautinoa lava e te lagona le le mautonu pe a e vaʻai i faaupuga e pei o le "LED. ", "MiniLED", "microled" ma isi faaupuga e faʻaalia ai le faʻaaliga faʻaaliga i luga o le upega tafaʻilagi poʻo faleoloa faaletino. O lenei tusiga o le a ave oe e malamalama ai i tekinolosi faʻaaliga lata mai "MiniLED" ma le "microled", ma o le a le eseesega i le va o le lua.

Mini LED o se "sub-millimeter light-emitting diode", lea e faasino i LED ma lapopoa vaʻaia i le va o le 50 ma le 200μm. Mini LED na atiina ae e foia ai le faafitauli o le le lava granularity o faʻatonutonu faʻamalama faʻamalama faʻamalama masani. O tioata fa'amalama fa'a LED e la'ititi, ma sili atu tioata e mafai ona fa'apipi'i i totonu o le fa'amalama pito i tua i le vaega o le iunite, ina ia mafai ona tu'ufa'atasia le tele o lopa i tua i le lau lava e tasi. Pe a faʻatusatusa i LED masani, Mini LEDs o loʻo nofo i se voluma laʻititi, e puupuu le mamao o le fefiloi o le malamalama, maualuga le susulu ma le faʻatusatusaga, faʻaitiitia le eletise, ma le umi o le ola.

1

O le Microled o le "micro light-emitting diode" ma o se faʻaitiʻitia ma faʻapipiʻi faʻatekonolosi LED. E mafai ona faʻaititia le iunite LED nai lo le 100μm ma e laʻititi tioata nai lo le Mini LED. Ose ata manifinifi, fa'aitiiti ma fa'apipi'iina le fa'apogai o le malamalama fa'afoma'i, lea e mafai ona maua ai fa'amatalaga ta'ito'atasi o elemene ta'itasi ma fa'aosoina e fa'amalama (self-luminescence). O le faʻamalama faʻamalama e faia i mea e le faʻaogaina, o lea e le faigofie ai ona i ai faʻafitauli o le mu. I le taimi lava e tasi, e sili atu le manino o le lau nai lo le LED masani, lea e sili atu le faʻaolaina o le malosi. O le Microled o loʻo i ai uiga o le maualuga o le susulu, maualuga le eseesega, maualuga faʻamatalaga, malosi faʻatuatuaina, vave tali taimi, sili atu le faʻaolaina o le malosi, ma le faʻaitiitia o le eletise.

2

Mini LED ma microLED e tele mea e tutusa ai, ae faʻatusatusa i le Mini LED, o le microLED e maualuga atu le tau ma maualalo le fua. Fai mai o le Samsung's 110-inch MicroLED TV i le 2021 o le a sili atu i le $150,000. E le gata i lea, e sili atu ona matua le tekonolosi Mini LED, ae o le microLED o loʻo i ai pea le tele o faʻafitauli faʻapitoa. O galuega ma mataupu faavae e tutusa, ae o tau e matua ese lava. O le tau-lelei i le va o le Mini LED ma le microLED e manino. Mini LED e tatau ona avea ma taʻiala autu o le atinaʻeina o tekinolosi faʻaaliga TV o loʻo iai nei.

O le MiniLED ma le microLED o faʻataʻitaʻiga uma i tekinolosi faʻaaliga i le lumanaʻi. O le MiniLED o se faiga fa'aliliuga ole microLED ma o le fa'ata'ita'i fo'i lea ile fa'aaliga tekonolosi fa'aonaponei.


Taimi meli: Feb-18-2024